lauantai 27. joulukuuta 2014

Tähtitiedettä Rovaniemellä

Rovaniemen kansalaisopistossa on tänä talvena tarjolla kurssi nimeltään Johdatus tähtitieteeseen. Luennot järjestetään Rovalan opistotalolla (osoitteessa Rovala 5) kuutena maanantaina 19.1.–23.2.2015 klo 18.00–19.30. Kurssilla on tarkoituksena tutustua koko tähtitieteeseen ja näkyvään maailmankaikkeuteen. Lisäksi opitaan tunnistamaan tähtikuvioita ja löytämään helpoimpia tähtitaivaan havaintokohteita. Kurssin seuraaminen ei vaadi matematiikan tai fysiikan pohjatietoja, ja se  sopii kaikille tähtitaivaasta, tähtitieteestä ja yleensä luonnontieteistä kiinnostuneille aikuisille ja nuorille.

Kurssin alustava ohjelma on seuraavanlainen:

19.1. Johdanto; Maapallo avaruudessa; Tähtitaivas
26.1. Maankaltaiset planeetat
2.2. Jättiläisplaneetat
9.2. Aurinko, tähdet ja tähtijoukot; Valo ja muu sähkömagneettinen säteily
16.2. Galaksit ja galaksijoukot; Kosmologia
23.2. Eksoplaneetat ja elämä maailmankaikkeudessa

Ohjeet kurssille ilmoittautumiseksi löytyvät täältä:

Kurssille tulee ilmoittautua viimeistään 14.1.2015 mennessä, ja kurssimaksu on 25 €. Ja minähän tuon kurssin luennoin, tuskinpa minä sitä muuten tulisin täällä mainostaneeksi.Keväämmällä on Rovaniemen kansalaisopistossa tarjolla myös neljän illan kurssi ilmakehän valo- ja väri-ilmiöistä, mutta se onkin sitten jo toinen tarina.


P.S. 16.1.2015: Kurssin toteutuminen on varmistunut, ja vaikka ilmoittautumisaika on jo umpeutunut ja vaikken kansalaisopiston puolesta mitään virallisesti voi luvatakaan, eiköhän sinne jälki-ilmoittautumisiakin tavalla tai toisella huolita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti