tiistai 7. maaliskuuta 2023

Kuuta ja kiviä

Keikkakalenterini on viime aikoina ollut tyhjä: viimeksi höpöttelin ihmisille syyskuussa. Nyt tilanne on kuitenkin omasta näkökulmastani sikäli paranemassa, että maaliskuussa on ainakin suunnitelmien mukaan tulossa kaksikin luentokeikkaa. Parantumista tämä on siis sikäli, että olen sen verran narsisti, että minusta on kivaa, jos joku haluaa kuunnella kun puhun jostain itseäni kovasti kiinnostavasta asiasta. Harvinaista herkkua on moinen.

Ensimmäinen luento on jo ylihuomenna torstaina 9.3.2023 klo 19.00 Schildtin lukion auditoriossa Jyväskylässä. Osoite näyttäisi olevan Viitaniementie 1B. Aiheena on Apollo-lentojen tieteellinen anti. Kyseessä on Jyväskylän Sirius ry:n maaliskuun tähtiharrastusilta, jolle kokonaisuudessaan on varattu aikaa pari tuntia. Jos luentoni aihe kuulostaa tutulta, se johtuu varmaan ainakin osittain siitä, että olen melko pitkälti samaa showta vetänyt ennenkin, ainakin Äänekoskella pari vuotta sitten. Jotain samaa taisi olla Kauhavalla ja Porissakin aikoinaan. Toki tätä nyt on vähän päivitetty ja muutenkin muokattu. 

Yritän itsekin löytää tuonne Schildtin lukiolle enkä siis etäile, koska tietokoneen näytölle monologin vetäminen on aika tympeää hommaa, jota ei vallankaan harrastuspohjalta oikein viitsi tehdä. Tuleepahan samalla käytyä tuolla isolla kirkolla. Ainakin jos uskomme Siriuksen Facebook-sivua, höpöttelyäni voi seurata myös verkossa Google Meetin välityksellä. Vannomaan en mene, mutta ehkä tuonne paikan päällekin saa tulla ainakin siinä tapauksessa, että lupaa harkita Siriuksen jäseneksi liittymistä. Itse olin jäsen viimeksi joskus ehkä noin 27 vuotta sitten.

Toinen maaliskuun keikkani on sitten torstaina 30.3.2023 klo 18.00–19.30 Kauhavan Y-kinossa. Tarkempi osoite on Kauppatie 109. Aiheena on Raamatun kivet. Olen tehnyt Raamatun kivistä näyttelyn, joka oli kesällä 2021 esillä Soinissa ja kesällä 2022 Kortesjärvellä. Muutaman lyhyen esittelynkin vedin museoilla ja tein näyttelyoppaan, mutta varsinaista luentoa en ole aiheesta ennen pitänyt. Saas nähdä mitä tuosta tulee. Ainakin se itseäni kiinnostaa.

Luennon järjestää Järvilakeuden kansalaisopisto ja se on osallistujille ilmainen. Sinne kuitenkin ainakin minun ymmärtääkseni pitäisi ilmoittautua vähintään sen takia, että tiedetään, järjestetäänkö luentoa vai ei. Olisipahan kiva jos järjestettäisiin, koska tästä minulle peräti maksettaisiinkin. En tiedä mikä tuolle on määritelty ilmoittautuneiden minimimääräksi, mutta yleensä se on ollut noin seitsemän. Ilmoittautuminen pitää tehdä 23.3.2023 mennessä.

Raamatun kivistä pitää vielä mainita tämä vastuuvapauslauseke: en saarnaa minkäänlaisen uskonnon puolesta tai sellaista vastaankaan. Sikäli kenenkään ei ole pakko pahoittaa mieltään, jollei välttämättä halua. Luennolla ainoastaan esitellään Raamatussa mainittuja mineraaleja ja kivilajeja geologisesta ja mineralogisesta sekä osin myös historiallisesta ja etymologisesta näkökulmasta, teologiaan en puutu. Raamatun kiviä on nelisenkymmentä, mutta kaikkia ei tietenkään ole tarkoitus käydä läpi. Toki luennolla luen myös keskeisiä Raamatun kohtia, joissa kivet mainitaan. Hurahtamisesta ei siis edelleenkään kuitenkaan ole kyse.

Varmaankin päivittelen tänne tietoja ainakin Raamatun kivien osalta viimeistään noin 24.3.2023 kun tuo osallistujatilanne selviää.

---

Päivitys 7.3.2023: Lisätty Apollo-esitelmän Powerpointin kansikuva ja Google Meet -linkki etäosallistumista varten. Samoin on lisätty tuo Raamatun kivien esittelyteksti Järvilakeuden kansalaisopiston kevään 2023 opinto-oppaasta.

Päivitys 23.3.2023: Riittävä määrä ihmisiä ilmoitti kiinnostuksensa Raamatun kiviä kohtaan, joten luento siis toteutuu. Veturikuskien lakkokin loppuu huomenna, joten luultavasti pääsen paikallekin. Vielä kun tämä flunssa päättyisi, niin olisi myös ääntä millä puhua.

Päivitys 30.3.2023: Lisäänpä tähän loppuun tuon Powerpointin aloituskuvan. Vajaa vuorokausi on luentoon, ja edelleen hirvittää, riittääkö ääni vai ei. No, illallahan tuo selviää.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti