Kauhavan ja Lapuan geokohteet

Geologisesti merkittävät luonto- ja kulttuuriperintökohteet Kauhavalla ja Lapualla


Tein talvella ja keväällä 20162017 Aisapari ry:n rahoittamassa esiselvityshankkeessa raportin Kauhavan ja Lapuan alueen maa- ja kallioperägeologisista kohteista, joita voitaisiin hyödyntää virkistyksessä, opetuksessa ja mahdollisesti jatkossa myös geomatkailussa. Selvitys sisälsi myös historiallisia ja esihistoriallisia kohteita, jotka sijaitsevat geologisesti kiinnostavissa paikoissa. Hyödynsin kohteiden esilletuonnissa myös sähköisiä karttapalveluita. Maanmittauslaitoksen Karttaikkunan ja Google Mapsin kartat löytyvät tuolta edellä linkkaamaltani Aisaparin hankesivulta, mutta myös alta.

Karttaikkunassa näkyvät isoilla mustilla ympyröillä raporttiini valitsemani geologiset kohteet. Punaisilla lipuilla on merkitty viereisen Kraatterijärven Georeitti -hankkeen kohteet. Kun valitsee Karttatasot-valikosta näkyviin muinaismuistot, saa esille pienemmillä punaisilla ympyröillä merkityt Museoviraston Kulttuuriympäristön palveluikkuna (Kyppi) -tietokannan muinaismuistokohteet.  Karttaikkuna tarjoaa myös mahdollisuuden tutkailla maa- ja kallioperägeologisia karttoja, maastokarttaa, vinovalovarjostetta ja ilmakuvaa.

Alinna olevassa Google Maps -versiossa puolestaan ovat esimerkiksi osoitetiedot huomattavasti Karttaikkunaa helpommin saatavissa. Google Mapsissa on myös jokunen raportin kohdevalokuvia täydentävä kuva.

 
Maanmittauslaitoksen Paikkatietoikkuna Karttaikkuna


Google Maps

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti